Glascentrum Veendam

Glaslatten

Alle glaslatten die Glascentrum Veendam in het assortiment heeft, zijn vervaardigd uit kern hout van Dark Red Maranti. De glaslatten zijn standaard verkrijgbaar in teak of 2x wit gelakt.

Op aanvraag zijn andere kleuren of ongegrond mogelijk. Onze glaslatten zijn behandeld met een WF 360 van Sikkens of transparant pehalin Cetol WP 560 en zijn zowel overschilderbaar met watergedragen als met synthetische lakken. Hieronder vindt U een overzicht van de diverse typen:

soorten glaslatten

Verschillende soorten glaslatten Veendam

Naast de houten glaslatten heeft Glascentrum Veendam ook aluminiumprofielen in het assortiment.

Wat zijn glaslatten? 

Glaslatten zijn bedoeld om ruiten mee vast te zetten. Door glaslatten is de woning beter geïsoleerd en blijven de ruiten beter op zijn plaats. Glaslatten zijn verkrijgbaar bij Glascentrum Veendam van hout en aluminium materiaal.  

Wanneer moet je je glaslatten vervangen? 

Glaslatten hebben na enige tijd vervanging nodig, doordat ze slijten in de buitenlucht met zijn weersomstandigheden. U kunt zien dat ze toe zijn aan vervanging wanneer u grotere beschadigingen ziet op de houten of aluminium glaslatten. Op dit moment doen ze niet meer wat ze moeten doen, zoals isoleren, en kunt u ze dus het beste vervangen. Dit kunt u laten doen door een glaszetter of u kunt het zelf doen als handige doe-het-zelfer. Het is namelijk niet zo moeilijk als het klinkt. 

Het vervangen van glaslatten 

Een houten en aluminium glaslat hebben beiden een andere aanpak nodig om ze te vervangen. Ze zijn namelijk beiden anders gevestigd aan het raam en er zijn dus verschillende tools voor nodig om deze te vervangen. Het belangrijkste bij het vervangen van glaslatten is om secuur te werk te gaan en zorgen voor een goede afwerking. U wilt immers niet de kans oplopen dat je huis door verkeerd maatwerk niet goed geïsoleerd is. Als u niet de handigste bent in huis kunt u deze klus ook overlaten aan een proffesional zodat u zeker weet dat uw houten of aluminium glaslat goed vervangen wordt. 

0598 361420

Uw regionale groothandel in vlakglas en aanverwante producten.

Telefoon Glascentrum Veendam

Glassoorten

Glassoorten

Naast isolerende beglazing biedt Glascentrum Veendam nog diverse ander typen beglazing. Hieronder volgt een overzicht van een aantal mogelijkheden: Voor een advies op maat staan wij graag voor U klaar.

Bekijk meer

Contactgegevens

Glascentrum Veendam
Demeterlaan 4
9641 ML VEENDAM
info@glascentrumveendam.nl
0598 361420

Glascentrum Veendam

Glaslatten

Glaslatten

Alle glaslatten die Glascentrum Veendam in het assortiment heeft, zijn vervaardigd uit kern hout van Dark Red Maranti. Deze zijn standaard verkrijgbaar in teak of 2x wit gelakt.

Bekijk meer

Offerte op maat

Offerte op maat aanvragen
Glascentrum Veendam